Cestu na Skalku, start závodu Průjezd noční Prahou, jsme zvolili přes stanici Dejvická, aniž bychom tušili, že ji v nejbližších hodinách opět uvidíme. Se třemi koly jsme se nasáčkovali do metra, kde je povoleno na vyhrazeném místě převážet kola maximálně dvě. Po několika dalších zastávkách jsme na nástupišti zahlédli tři cyklisty, kteří očividně chtěli obsadit místo na kola. I přes nevoli některých cestujích svá kola přidali k našim, a tak jsme slušně blokovali jedny dveře metra.

Na stanici Skalka nám byla představena trasa závodu, která se setkala s "kladným" ohlasem všech pěti zúčastněných pelotonů. Měli jsme totiž postupně objet tyto zastávky metra. Vysočanská, Ládví, Dejvická, Nové Butovice, Háje, Skalka. Takže celkem pěkné kolečko. Na každém stanovišti nás čekal jeden úkol, který jsme vždy dostali zadaný od organizátorů. Mezi ně patřilo: vytvořit co nejvyšší stavbu z našich těl, dát napít při jízdě kolegovi z týmu (někdy se to ale zvrtlo spíše ve sprchování kolegy v týmu), štafeta na čas, kreslení obrázku na zádat tak, aby věděl dotyčný, co mu na záda bylo nakresleno a zlatý hřeb, zazpívat v Hájích píseň "Táhněte do háje". Také jsme měli dva průběžné úkoly: Zjistit u tří lidí – různých generací – jaké má mít kolo bezpečnostní prvky. Druhým úkolem bylo koupit koblihu, což bylo v pozdějších večerních hodinách menším problémem.

Celý závod se jel samozřejmě na čas, ale bodovaly se i úkoly. Náš tým sice dojel jako druhý (asi minutu za prvními), ale zato nasbíral dost bodů za úkoly, a tak se umístil na prvním místě. Dva první teamy dorazili ještě pár minut před půlnocí, jež byla původně naplánována jako konec závodu, ale poslední peloton dojel až někdy o půl druhé. Čekání na všechny spozdivšíse pelotony bylo zpestřováno posledním úkolem: co nejrychleji sníst koblihu tak, že jsme měli svázané ruce k sobě a každý z teamu si mohl ukousnout svoji třetinu koblihy. Po vyhlášení, které proběhlo v již dosti pokročilém čase, se všichni vydali domů, jak jinak než na kole (tedy kromě Mladoboleslavského teamu). Ze stanice Skalka byla cesta domů tuto noc již druhým Průjezdem noční Prahou (menší narážka na obyvatele Bílé Hory).

Detailní vyhodnocení závodu na www.dyksoft.cz/pnp.